Τα τμήματά μας

Νήπια

Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 2 έως 5 ετών, στα ελληνικά αλλά και αγγλικά. Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην αισθητηριακή ενσυναίσθηση και ολοκλήρωση των μικρών παιδιών. Στόχος είναι να γνωρίσουν και να μάθουν συναισθήματα, χρώματα και γεύσεις μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις. Στόχος επίσης είναι και η γνωριμία με μια ξένη γλώσσα.

Οι δραστηριότητες είναι ωριαίες, ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων (ναι, συχνά συμπεριλαμβάνονται κι αυτοί στην ενασχόλησή μας) και να μην κουράζονται. Τα παιδιά σε όλα τα σετ δραστηριοτήτων ξεκινάνε με «κύκλο γνωριμίας» (circle time), αφηγούνται τα νέα της ημέρας και συνεχίζουν με παιχνίδι ονομάτων, ώστε να αισθανθούν πιο οικεία με το περιβάλλον και τα καινούργια πρόσωπα γύρω τους.

Πολύ σημαντική επίσης είναι και η αφήγηση παραμυθιών, πάντα πολύ προσεκτικά διαλεγμένων, τα οποία πραγματεύονται ποικίλα θέματα, χρησιμοποιώντας παράλληλα άλλοτε βοηθητικό υλικό (props) και άλλοτε σκετσάκια. Οι γονείς και κηδεμόνες των μικρών μας φίλων είτε θα μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες μέσα στην αίθουσα είτε να χαλαρώνουν στην αίθουσα αναμονής.

Δημοτικό

Καθημερινή μελέτη, ώστε ο μαθητής να φεύγει από τον χώρο έτοιμος για τα μαθήματα και τις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Δημιουργική γραφή

Τα παιδιά εκφράζονται γραπτώς, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, ακολουθώντας όμως κανόνες συγγραφής.

Σεμινάριο φιλολογικής επιμέλειας κειμένων

Μέσω της διόρθωσης κειμένου επιτυγχάνεται η αυτοβελτίωση.

Σεμινάρια ορθογραφίας και ορθής χρήσης του λόγου για παιδιά και ενηλίκους

Γραμματικά και συντακτικά λάθη∙ αυτή η μάστιγα!

Γυμνάσιο

Τμήμα θεωρητικών μαθημάτων, όπου η μελέτη γίνεται υπό την εποπτεία φιλολόγου. Τμήμα θετικών μαθημάτων, με εποπτευόμενη από μαθηματικό μελέτη.

Λέσχη φιλαναγνωσίας

Η αγάπη για τη λογοτεχνία καλλιεργείται από μικρή ηλικία, μέσω ανάγνωσης και συζήτησης επί λογοτεχνικών κειμένων, συχνά από λογοτέχνες.

Σεμινάρια εικαστικών

Κοντά μας θα έχουμε ανθρώπους που θα φέρνουν τα παιδιά κοντά στον κόσμο της Τέχνης.

Λέσχη μελέτης συγγραφέων

Φέτος ξεκινάμε με Καβάφη και ομάδες παιδιών και ενηλίκων.